Evelien Rommerts

Rivas


Rivas start met een arbeidsmarktcampagne voor het werven van nieuw jong talent binnen alle onderdelen van de zorg die Rivas aanbiedt.

  • De angst om iets mis te lopen ontstaat bij het zien van andermans successen. Enorm veel mensen hebben hier last van en dit wordt nog versterkt door de steeds groter wordende sociale mediakanalen. Dit fenomeen noemen we FOMO. Oftewel fear of missing out, bang zijn om iets te missen. Met de stijgende populariteit van sociale media is FOMO een echt begrip geworden.

    Maar liefst 68% van de mensen tussen de 18 en 34 jaar leidt aan FOMO maar door platformen zoals Instagram en TikTok waar nog jongeren kinderen actief zijn speelt dit ook al op jongere leeftijd. En daar sluit de doelgroep perfect bij aan. Dit zijn namelijk jongeren die op het VMBO of het MBO die nog niet, of al wel, weten dat ze de zorgsector in willen maar nog geen voorkeur voor een bepaalde werkgever hebben. Deze jongeren zijn erg beïnvloedbaar en besteden enorm veel tijd online.

    Onder jongeren is het imago van werken in de zorg stoffig en saai. Het trekt veruit de meeste jongeren niet om te werken in een verzorgingstehuis of in de thuiszorg omdat dit niet spannend en vernieuwend genoeg is.

  • Het zal je baan maar zijn. Geen geacteerd studiowerk maar real-life en op de werkvloer bij Rivas. De medewerkers van Rivas worden uitgedaagd met een challange onderling. Dit om de doelgroep te laten zien wat ze missen wanneer ze niet in de zorg werken. Oftewel, FOMO creëren.

  • De challenges die de medewerkers uitvoeren worden natuurlijk gefilmd en gedeeld. De campagne is te volgen via TikTok en Instagram Reels. Hierbij wordt dus ook de hashtag #hetzaljebaanmaarzijn gebruikt. Niet alleen is de doelgroep veel op deze platformen te vinden maar het is ook een laagdrempelige manier om leuke content te verspreiden. De challanges verspreiden zich door de “TikTok For You” en Instagram Reels tijdlijn van de doelgroep en de doelgroep krijgt de kans om comments achter te laten op deze video’s met nieuwe uitdagingen voor het zorgpersoneel van Rivas. Aan de hand van deze comments kiezen de medewerkers een nieuwe opdracht om uit te voeren, te filmen en online te delen. Bijvoorbeeld een potje Fifa spelen met de bewoners, taart bakken, een rolstoelrace of een karaoke.

  • En door al die input van de doelgroep kunnen er natuurlijk weer een hele hoop leuke en verschillende video’s gemaakt worden. Hierdoor laten we niet alleen zien hoe breed de zorg eigenlijk is maar ontstaat er ook interactie tussen de wellicht nieuwe werknemers van Rivas en het huidige personeel. Na het uitvoeren van de verschillende challanges groeit het TikTok en Instagram account in de hoeveelheid likes en volgers.

  • En om ervoor te zorgen dat de doelgroep, die alle leuke content consumeert, ook daadwerkelijk tot actie overgaat, word door middel van betaalde advertenties de doelgroep binnen halen. Na een bepaalde hoeveelheid volgers wordt gecommuniceerd dat Rivas nieuwe medewerkers zoekt. Door middel van een video kan een oproep gedaan worden en door bij elke challanges af te sluiten met een oproep komt dit bericht bij de doelgroep aan.

    Door dit alles planten we een zaadje in de hoofden van de jeugd waarbij we op laagdrempelige manier laten zien dat ook dit de zorg is. Een sector waar je dus bij wilt horen. Want ja, het zal je baan maar zijn.